Kadıköy'de kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Fikirtepe'de, 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan "iki katlı tek ev", 3 sene nihayetinde yıkıldı. VARTAŞ, Fikirtepe'nin sembol evini böyle yıktı (Fikirtepe kentsel dönüşümü o tek evin yıkımı) VARTAŞ Yapı'nın Renovia İstanbul Fikirtepe konut projesi alanında bulunan o yapı canlı yayınlarla duyurularak yıkıldı.
İSTANBUL Kadıköy'ün kentsel dönüşümünde gelinen son nokta: Fikirtepe inatçısına ait olan iki katlı o ev canlı yayında yıkılarak tarihteki yerini aldı.
Kadıköy'de Kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Fikirtepe bölgesinde, 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan "tek hane", 3 sene sonunda bugün yapılan canlı yayınlar esnasında yıkıldı. Fikirtepe tarihine geçen iki katlı o ev yıkılarak foto karelerindeki yerini aldı. Fikirtepe'de senelerdir süren inat bugün yapılan yıkım işlemi nihayetinde son buldu, VARTAŞ Yapı Renovia İstanbul projesine hız kattı.
İŞTE FİKİRTEPE'DEKİ O EVİN YIKIM ANI
(FOTOGALERİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN)
Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm dahilinde anlaşmaya yanaşmadığı için VARTAŞ Renovia İstanbul konut inşaatı projesinin takriben 3 sene müddetle durmasına kapı aralayan iki evin yıkımı bugün canlı yayınlarla duyurularak gerçekleştirildi.
Alman ortakla sürdürülen Renovia İstanbul Fikirtepe projesini yürüten VARTAŞ Genel Müdürü Hasan Can Yavuz tarafındna yapılan açıklamada, yıkım esnasında proje alanında yaptığı açıklamasında, 2011 Mart ayında Fikirtepe'de başlattıkları Renovia İstanbul konut projesi için 12 bin hak sahibiyle tek tek görüştüklerini söyledi. Renovia İstanbul proje alanında tek başına kalan iki katlı o evin yıkımı sırasında evin sahibinin olmadığını belirten Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:
"Uzun bir süreçti. Evin sahibini de inat yapar gibi çağırmanın da manası yok. O da her şeyi izliyor. En sonunda bir şekilde aklı başında galip geldi. Etraf ve Şehircilik Bakanlığının da acil kamulaştırma sistemiyle bu noktaya gelindi ve bir anlaşma sağlandı. Bu yıkım hem bütün Fikirtepe'nin bir kilidini açma mananını taşıyor. O manada belki hoş bir vaziyet fakat bir yıkım olması sebebiyle biraz da hüzünü dile getiriyor. Yıkımı sağlayıp işe devam edeceğiz. 2,5-3 ay içerisinde de inşaatlara başlarız. Başlangıçtan sonra da 26-28 ay civarında projenin bir bölümü biter. İnşaat teslimleri olur."
Bir gazetecinin, "araziyle alakalı başka bir kişinin daha imza vermediğiyle alakalı iddiaların olduğu" suali üzerine Yavuz, "Felaket öncesinde bir toplantı yaptık. Burada süreç devam ederken bir kişi vefat ettiğinde bir bakıyorsunuz 40 kişi varisi çıkıyor. Bu, öyle bir şey. Aslında o bizim açımızdan mesele değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının müdahalesiyle acil kamulaştırma sistemi olmasıyla bu noktaya gelindi. Artık önümüzde günler var. Bir, iki hafta içerisinde acil kamulaştırmayla çözülecek bir iş. Bu, süreç alacak bir şey değil" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir araya getirdiği şirket yetkilileri ve hak sahibi Alaaddin Demirel anlaşmaya varmış, Demirel ile aynı ada üzerindeki 573 hak sahibi ile aynı koşullarda yüzde 50 hak oranı ile anlaşma yapıldığı bildirilmişti.