Soyağacı, ailede şehit var mı soruları sonrasında bu kez yeni bir uygulama daha vatandaşın büyük ilgisini çekmiş gibi görünüyor. E-devlet üzerinden hizmete sunulan yeni bir uygulama sayesnde evimizin deprem hattı üzerine olup olmadığını öğrenebileceğiz. Nasıl mı? İşte turkiye.gov.tr üzerin yapmanız gereken yeni bir işlem...Türkiye genelinde neredeyse pek çok sorunun cevabını aldığımız e-devle üzerinden önce soyağacı sorgulama hizmeti ile günlerce konuşulan soyunu sorgulama işlemine erişime açan devlet, hemen sonrasında ailenizde şehit var mı sorusunun yanıtını yine e-devlet üzerinden vermişti. Bu kez öyle bir uygulama gündem de ki hemen herkes bu işlemi yaptıracak, sorgulatacak. İşte son dakika haberin ayrıntıları...Soy ağacından sonra deprem sorgulama h,zmeti e-devlet üzerinen verilmeye başlandı. Ev adresini girerek deprem riskini görebileceğiniz uygulama başlatıldı. Türkiye'nin hemen her ilini yakından ilgilendiren deprem haritaları tek srgu ile elimizin altında olacak. Türkiye’nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı. Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyen vatandaşlar, “https://tdth.afad.gov.tr” adresinden koordinat ve adres bilgilerini girerek sorgulama işlemlerini e-devlet üzerinden yapabilecekler.Diğer taraftan uygulamanın yeni olması ve milyonlarca vatandaşın bir anda yüklenmesi nedeniyle geçtiğimiz aylarda yaşanan sorunların benzeri bu sorgulama ekranı içinde yaşanıyor. Ancak sabah saatleri olmasına rağmen vatandaşın yoğun ilgisinden dolayı ilgili internet sayfası zaman zaman açılmıyor ya da harita açılsa da deprem bilgileri haritaya tam olarak yansımıyor. Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan yeni haritayla, risk değerlendirmesi sadece fay hattına göre değil, zemin yapısı da göz önünde bulundurularak yapıldı. Riski belirtmek için kullanılan 1., 2. derece şeklindeki sistem kalktı, yerini Avrupa ve Amerika’da yıllardır uygulanan “ivme” yöntemi aldı.Haritada İstanbul’da tehlikeli yerleri gösteren kırmızı alanlardaki artış dikkat çekti. AFAD Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Tatar, “Yeni haritada artık yerel zemin koşulları da dikkate alınıyor. Kadıköy, Çamlıca, Beykoz civarında zemin sağlam, çünkü ana kayalar var zemininde ama biraz daha kuzeye çıkılınca Şile civarında daha dayanıksız zeminler söz konusu. Fay hattıyla beraber zemin koşulları da dikkate alındığı zaman renklerde bazı değişiklikler yaşandı” dedi. İstanbul’da 1999 yılında yaşanan depremden sonra, adaların içinden kırılmamış bir hat kaldığına dikkat çeken Tatar, bu hatta en yakın kıyı şeridinin koyu kırmızı renkte gösterildiğini ifade etti.
Emlak Haberleri
Yayınlanma: 20 Mart 2018 - 07:26
Ev adresinize göre deprem riski sorgulaması başladı
E-devlet üzerinden bu kez uygulamaya konulan yeni sistem sayesinde evinizin deprem kuşağında olup olmadığını kolaylıkla öğrenebileceksiniz..
Emlak Haberleri
20 Mart 2018 - 07:26
EDİTÖR

EmlakPencerem.com kurucu ortağı, ekonomi, gayrimenkul ve kripto varlıklar ile Blockchain teknolojileri konusunda deneyim sahibi. 2008 yılından bu...
İlginizi Çekebilir